<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil ikke sperre forsvunne bankkort

Minst elleve av DnB NORs over 200 forsvunne bankkort hadde onsdag kommet til rette. Banken vegrer seg for å sperre kortene, men nøyer seg foreløpig med å overvåke dem.

    Publisert 6. feb. 2008 kl. 17.34
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 08.00
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 180 ord

    - Vi tror ikke kortene er kommet på avveie i den forstand at de har havnet i gale hender, sier informasjonsrådgiver Marit Giske i DnB NOR til NTB.Banken går nå gjennom returpost for å lete opp de forsvunne bankkortene. Over 200 kunder har meldt at deres nye bankkort, som skulle kommet i januar, ikke er kommet fram. I mellomtiden vil ikke banken sperre alle kortene.- Vi har sperret noen, men vi tror vi skal klare å finne dem fram. Vi har iverksatt en overvåking av disse kortene og har gjort prøver. Til nå er det ingen tegn på at det har skjedd noe kriminelt, sier Giske.Tirsdag reagerte Forbrukerrådets rådgiver Bjørnar Eilertsen kraftig på at kortene ikke var blitt sperret.- På et bankkort står fødselsnummer og alle andre opplysninger uvedkommende trenger for å foreta et identitetstyveri, sa han til NTB.Hvorvidt det er lett å benytte kortene kriminelt vil ikke Giske si noe om.- Jeg kan ikke si hvor lett det er å nyttiggjøre seg av kortene. Vi har ennå ikke sett tegn til at de er blitt misbrukt, sier hun. (©NTB)