Vitamin E øker risikoen for lungekreft
Høye doser av vitamin E øker risikoen for lungekreft, viser en ny amerikansk studie.
Publisert 2. mars 2008
Oppdatert 15. des. 2013Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 1 ord
Ifølge studien, som forskere ved University of Washington i Seattle står bak, øker risikoen for lungekreft med 28 prosent for folk som spiser 400 milligram av vitamin E daglig. Særlig E-vitaminspisende røykere er utsatt for økt risiko, skriver BBC.Studien omfatter 77.000 mennesker mellom 50 og 76 år.Vitamin E er til nå kjent som en sterk antioksidant som hindrer oksidering og ødeleggelse av celler. Nå spekulerer imidlertid forskerne på om høye doser av vitaminet gir en motsatt effekt.Ifølge forskerne øker kreftrisikoen med 7 prosent per 100 milligram vitamin E. De anbefaler nå folk å få i seg vitaminer gjennom maten de spiser. (©NTB)