<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Du kan få fradrag for vin

Skatteetaten har nå åpnet for at du kan forære dine forretningsforbindelser vin og få skattefradrag.

    Publisert 31. mai 2008 kl. 08.00
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 09.52
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 183 ord

    Skattebetalerforeningen forteller på sine hjemmesider historien om hvor viktig det er å lese Lignings-ABC nøye.Servering av vin i forbindelse med velferdstiltak, gir fradragsrett. Men ved representasjonstiltak har derimot ligningsmyndighetenes praksis gått i motsatt retning. Representasjon er i utgangspunktet ikke fradragsberettiget, og da gis det selvfølgelig heller ikke fradrag for vin og brennevin. Les mer her om fradrag ved representasjon.Det forskriften åpner for er fradrag for enkle oppmerksomheter til forretningsforbindelser. Tidligere fremgikk det av forskriften at det med "enkel oppmerksomhet" var tenkt på "blomst, konfekt eller lignende", uten at det var satt noen beløpsgrense.Skattedirektoratet presiserte i Lignings-ABC, at dersom vin eller brennevin ble gitt som slik oppmerksomhetsgave, ville det ikke være fradragsberettiget.I 2007 ble forskriften om representasjonsutgifter endret, og regelen er nå at det gis fradrag for enkle oppmerksomheter dersom verdien ikke overstiger 200 kroner.Eksemplene i forskriften ble tatt ut, og det ble også setningen i Lignings-ABC om at det ikke kan gis fradrag for vin og brennevin.- Det stemmer, det er nå åpnet adgang for fradrag på vin og brennevin som oppmerksomhetsgave inntil 200 kroner, sier seksjonssjef Heidi Lindsjørn i Skattedirektoratet til DN.