<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

"Forfyllet tobarnsmor" er greit

Forfatteren av «Frognerfitter», Alexia Bohwim, fikk ikke medhold i PFU i at det var ærekrenkende å bli kalt «en forfyllet tobarnsmor fra Frogner».

  Publisert 27. mai 2008 kl. 16.59
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 09.47
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 165 ord
  Foto: Kagge Forlag

  Bohwim klaget Aftenpostens nett- og papirutgave inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU) etter at avisen brukte formuleringen i en artikkel om henne. I sin klage kalte hun formuleringen både grovt ærekrenkende og uriktig.PFU kom fram til at Aftenposten ikke har brutt god presseskikk, men peker på at artikkelen vil bli lest som om det var forfatteren selv og ikke hovedpersonen i boken som beskrives på denne måten.Aftenposten skriver i sitt tilsvar til PFU at de tilbød Bohwim å komme til orde, men at hun ikke benyttet seg av tilbudet. I tillegg fulgte avisen opp med en presisering, der ordlyden ble beklaget.- Utvalget vil anføre at det må være stor takhøyde og rom for kraftig språk og tilspissede formuleringer i kommentarartikler, men man skal samtidig også ta hensyn. I det påklagede tilfellet legger utvalget imidlertid vekt på at klageren og forlaget har vært svært frittalende med hensyn til klagerens fortid, og utvalget mener kommentaren må leses i lys av dette, skriver utvalget i sin beslutning. (©NTB)