<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vinmaker går nye veier

Den erfarne vinmakeren José Neiva prøver etter beste evne å videreutvikle portugisisk vin.

    Publisert 30. mai 2008 kl. 15.09
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 09.51
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 131 ord

    DFJ Vinhos er en av produsentene som har forsøkt å videreutvikle den portugisiske måten å lage vin på. I stedet for robuste viner, ønsker produsenten å utvikle rundere viner uten at det går for mye ut over produktets særpreg.José Neiva, vinmaker og eier av DFJ Vinhos, ønsker å vise potensialet og mangfoldet av portugisiske druer som eksempelvis Touriga Nacional, Trincadeira, Tinta Roriz, alvarinho og Arinto. Selv om han lager viner fra de fleste vinområdene i Portugal, legges det stor vekt på Estremadura.Fra DFJ Vinhos anbefaler Helene Levand i Best Cellars Coreto 2006 (77,50 kroner flasken), Portada 2006 (87 kroner flasken) og Grand'Arte Alicante Bouschet 2006 (105 kroner flasken). Dette er ikke lagringsviner, og bør drikkes innen det har gått ett år.I 2005 ble José Neiva kåret til årets vinprodusent i Portugal.