<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Musikkvolumet påvirker øltørsten

Når volumet øker drikker vi mer, viser en ny studie.

  Publisert 16. juli 2008 kl. 10.47
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 10.46
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 154 ord
  Scanpix / Scanpix

  Enten fungerer høy musikk som stimulans til å drikke mer alkohol, eller så drikker vi mer fordi det rett og slett blir vanskeligere å snakkes sammen. Dette er forklaringen på fenomenet som franske forskere hevder å ha dokumentert.Feltstudiet ble gjennomført ved å spionere på intetanende bargjester, skriver forskning.no.Forskerne kontaktet to utesteder i en mellomstor fransk by, og fikk muligheten til å styre volumet fra musikkanlegget tre lørdagskvelder på rad. Uten at gjestene på utestedet visste om forsøket, varierte forskerne volumet i lokalet mellom 72 desibel, som er ansett som lavt, og 88 desibel, som er ansett som høyt. Forskerne observerte så drikkemønsteret til tilfeldig utvalgte bargjester.Det viste seg at høy musikk førte til et større alkoholkonsum over kortere tid. Bargjestene som ble observert, drakk rett og slett mer øl når musikken begynte å bli påtrengende.Musikken som ble spilt stammet fra den franske Topp 40-lista, og bare gjester som drakk fatøl ble valgt ut. (©NTB)