<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sperrer kredittkort av frykt for svindel

Flere banker har valgt å sperre kunders kredittkort av frykt for at kortene skal tappes for penger.

Publisert 29. aug. 2008 kl. 16.54
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 11.37
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 183 ord
Handel med kredittkort - Foto: iStockPhoto

Flere banker har valgt å sperre kunders kredittkort av frykt for at kortene skal tappes for penger.Onsdag denne uka måtte mange kunder i Santander Consumer Bank AS akseptere at kredittkortene deres ble sperret fordi kortopplysningene sannsynligvis hadde kommet på avveie i utlandet. Kredittkortselskapet Entercard, som leverer kredittkort til blant annet Sparebank1, Coop og LO, er også rammet av kortsvindelen og sperret rundt 400 kort tidligere i uka. Fredag ettermiddag valgte Landkreditt Bank å sperre i overkant av 100 kort, skriver Nettavisen.Før sommeren ble også Nordea utsatt for et massivt svindelforsøk, og all kortsvindelen antas å stamme fra det samme datainnbruddet, trolig i England.Både Nordea, Santander og Finansnæringens Hovedorganisasjon mener de som har stjålet kortinformasjonen selger det til forskjellige personer. På den måten blir stadig nye banker rammet.I Entercard er man usikre på hvor selve datainnbruddet kan ha skjedd. Mens Landkreditt ennå ikke har oversikt over om noen av bankens kunder er blitt svindlet, mener Entercard at de har klart å avverge at noen av deres kunder har fått tappet sine kontoer.Bankene understreker uansett at kunder som blir svindlet vil få pengene tilbake. (©NTB)