<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sjekk tallene som skal inn på selvangivelsen

De fleste har fått et fjernere forhold til selvangivelsen etter hvert som stadig flere opplysninger sendes på data rett til skattemyndighetene. Men det lønner seg å sjekke hvilke tall og opplysninger som havner på selvangivelsen.

  Publisert 17. jan. 2009 kl. 21.32
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.29
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 157 ord
  Selvangivelse Foto: Scanpix

  En rekke årsoppgaver går fra arbeidsgivere, banker, borettslag, barnehager og andre til Skatteetaten i januar. Før 31. januar skal skatteyteren selv ha mottatt kopier som viser hvilke opplysninger som er sendt inn.- Bruk litt tid på å kontrollere opplysningene du mottar i januar, så slipper du problemer med å rette opp selvangivelsen i april, oppfordrer informasjonsdirektør Lise Halvorsen i Skattedirektoratet.Mange oppgaverDen viktigste årsoppgaven er lønns- og trekkoppgaven fra arbeidsgiver. Dette er tallene som rapporteres inn til Skatteetaten og gir grunnlag for skatteberegningen. Årlig mottar skattemyndighetene 8,4 millioner slike oppgaver.Det kan være vanskelig å kontrollere nøyaktig hva en har fått i lønn i løpet av året. Men en bør vurdere om tallene er rimelige, det forekommer hvert år feil som først oppdages når skatteoppgjøret kommer i april.På lønnsoppgaven står også oppført det en måtte ha mottatt i form av andre goder fra arbeidsgiver, for eksempel fri telefon og kilometergodtgjørelse. Også disse tallene bør en ta en titt på.