<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sterk dag for oljeserviceaksjene

Det ble en blandet dag på Wall Street fredag. Oljeservicesektoren ledet an nordover.

  Publisert 24. jan. 2009 kl. 09.17
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.38
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 264 ord
  Foto: Finansavisen

  Det blandet dag for børsene på Wall Street. Store selskaper som General Electric og Xerox måtte vise til inntektsfall og mørke fremtidsutsikter.Google la frem tall torsdag kveld og var et av lyspunktene fredag. Aksjen steg over 5 prosent. Det gjorde også aksjer som Bank of America, Citigroup og General Motors etter at en komité i Senatet annonserte forslaget til deler av den amerikanske redningspakken, skriver Bloomberg News.General Electric falt 11 prosent, tiltross for at selskapet sier de vil være i stand til å fortsatt betale utbytte, samtidig som de beholder trippel-A ratingen. Xerox falt over syv prosent.Fire aksjer steg for hver tredje som falt på New York Stock Exchange. S&P 500-indeksen hentet seg inn fra et fall på 2,6 prosent tidligere på dagen og endte opp 0,5 prosent til 831,95.Dow Jones-indeksen falt 0,6 prosent til 8.077,56, mens den teknologitunge Nasdaq-indeksen steg 0,8 prosent til 1.477,29.Oljeprisen steg kraftig mot slutten av dagen og den amerikanske lettoljen endte opp 5,10 prosent til 45,90 dollar per fat. Dette satte fart på oljeserviceaksjene og OSX-indeksen endte opp 5,40 prosent. Flere av de norske aksjene notert i USA kunne vise til en pen oppgang.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.