<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Søndagens aksjetips

Det utvikles nå to vendepunktsformasjoner. En kan signalisere pen oppgang. Den andre kan signalisere fall til ny bunn.

  Publisert 1. feb. 2009 kl. 00.53
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.46
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 216 ord
  Foto: Scanpix

  Hovedindeksen fortsetter sidelengs over den teknisk støtten på 220-nivået, med sikring på ca. 218.Holder indeksen seg over det nivået, og snur opp igjen til 240 - 250, kan det bli skikkelig morsomt fremover. For da vil siste skulder i en omvendt hode-skulder formasjon, med halslinje på 240-nivået, være på plass også.Og et brudd opp gjennom halslinjen vil åpne for videre oppgang mot 270 og dernest, 290, 300 og 320. Det vil være himmelsk for mange nå.Men det kan også være i ferd med å utvikles en liten hode-skulder, med halslinjen like over 220. Brytes den kan vi ha fått det første signalet om at bunnen fra november ikke var bunnen likevel. Et brudd ned vil signalisere muligheten for et videre fall, i første omgang til under 180.Da vil også bunnen i triangelformasjonen bli brutt og formasjonen signaliserer da videre børsfall.Himmel eller helvete?Hovedindeksen balanserer dermed på en knivsegg. Smeller RSI ned igjen, gjennom den stigende trendlinjen og 45-nivået, vil det ta ned stigningstakten så mye at også 218 - 220 vil bli satt på en alvorlig prøve. Da vil også halslinjen i hode-skulder formasjonen være brutt.Skulle i tillegg 210 også bli testet, og funnet for lett, kan vi vinke farvel til den potensielle børsfesten for en stund. Da skal Oslo Børs sette en ny bunn under 180.