<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kan du få fradraget du glemte i fjor?

Nå er det ikke lenge til selvangivelsen skal inn. Kan du få med fradraget du glemte i fjor nå i år?

  Publisert 24. apr. 2009 kl. 11.59
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.33
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 215 ord
  Foto: Scanpix

  30. april nærmer seg med stormskritt, og på et nettmøte på skatt.no i går svarte faglig leder i Skattebetalerforeningen, advokat Gry Nilsen, på spørsmål fra undrende skatteytere.Glemte du fradrag i fjor?Ett spørsmål gikk på om du i år kan få fradraget du glemte i fjor.- Jeg har hatt en regnskapslignet bolig i en annen kommune med skattepliktig utleieinntekter i fire år, men ikke vært klar over at en kan trekke fra utgifter for reiser ved vedlikehold, tilsyn og visninger før nå. Er det for sent, eller kan jeg få fradrag for dette foregående år. I så fall, i hvilken post fører jeg dette?- I utgangspunktet er jo ligningen for tidligere år endelig. Men en kan be om endring selv om klagefristen er gått ut. I kurante saker, slik som denne, vil en vanligvis få godtatt endring, svarer Nilsen.Slik gjør duFør hun legger til:- Gjelder det fradrag eller inntekt på inntil 30.000 kroner kan en be om såkalt summarisk endring. Det betyr at du fører opp fradraget i årets selvangivelse (for 2008), og fradraget behandles som om det skulle høre til 2008.Advokaten minner om at du må gi en forklaring i "post 5.0 Tilleggsopplysninger".- For det første at du ber om fradrag for tidligere år, og for det andre hvordan du har beregnet fradraget, avslutter Nilsen.