<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Kontantstøtten skal vekk

Landsmøtet i Ap har vedtatt gradvis avvikling av kontantstøtten.

    Publisert 21. apr. 2009 kl. 13.20
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.26
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 155 ord

    Kontantstøtten skal vekk, men ikke over natta. Det vedtok Arbeiderpartiets landsmøte tirsdag.Alle på landsmøtet er tilsynelatende enige om at kontantstøtteordningen må avvikles av kvinne- og integreringshensyn. Men det var heftig debatt til det siste om hvor raskt avviklingen skal skje.Landsmøtet vedtok til sjuende og sist - med 164 mot 134 stemmer - at ordningen skal avvikles gradvis, mot mindretallsforslaget om en klar og utvetydig uttalelse om at støtten skal avvikles, punktum.- Vi hadde den samme uttalelsen om gradvis avvikling av kontantstøtten på forrige landsmøte også. Det har ikke skjedd noe siden sist, sa landsstyrets Saera Khan før voteringen. Også hennes tilleggsforslag om avvikling av ordningen og utvikling av overgangsordninger ble nedstemt av landsmøtet.Nestleder Helga Pedersen målbar flertallets holdning til programformuleringen, at kontantstøtten ikke kan fjernes før det er etablert overgangsordninger.- Vi må ha alternative ordninger på plass. Det er alle i salen her enige om, og da må vi kunne si det, sa hun. (©NTB)