<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Megler: Dette tenner kjøperne

- Det er ikke hver dag vi legger ut leiligheter med disse kvalitetene, sier Poppe-megler Christoffer Askjer til HegnarOnline. 65 kvadrat i Vika gikk for 3,6 millioner, friske 20 prosent over takst.

    Publisert 22. apr. 2009 kl. 15.43
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.28
    Lesetid: 3 minutter
    Artikkellengde er 551 ord

    Garasje, terrasse, peis og heis. Med disse fire punktene krysset av i sjekklisten kommer interessentene - og budene, sa en megler til oss tidligere i vinter.Leiligheten som nylig ble solgt i Munkedamsveien 86 i Vika mangler riktignok peisen, men responsen lot likevel ikke vente på seg. Takst og prisantydning var satt til 3,0 millioner, men da støvet hadde lagt seg etter budrunden sto partner Christoffer Askjer i Poppe & Co. igjen med en salgssum på 3,6 millioner kroner - altså 20 prosent over takst.- Dette tente kjøperne - Et salg 20 prosent over takst hadde skilt seg ganske kraftig ut, selv i et bedre marked enn vi ser nå, sier Askjer til HegnarOnline.- Det er ikke hver dag vi legger ut leiligheter med disse kvalitetene - både heis, garasje og balkong. Det var det som tente kjøperne, legger han til.Hvordan vil du karakterisere taksten?- Den var etter mitt skjønn fornuftig, og reflekterte også hva selger og undertegnede forventet av salgssum i forkant av salgsprosessen. I etterkant kan det synes som om den var noe forsiktig, gitt at markedet var villig til å gå 20 prosent over, sier Askjer.Vi snakker her om en 3-roms hjørneleilighet med et bruksareal på 65 kvadratmeter. Leiligheten ligger i 2. etasje, men byggets beliggenhet i et skrånende terreng gjør ifølge prospektet at den ligger vesentlig høyere og friere enn en "normal" 2.etasje.Standarden beskrives som "bra, men ikke strøken".- Leiligheten er generelt lys og pen, men preget av at folk har bodd der i en del år. I utgangspunktet vil nok kjøperne gjøre noen oppgraderinger, de har blant annet indikert at de vil legge ned noen kroner i oppussing av badet. Dessuten bør nok parketten slipes, sier Askjer.- Første bud sitter løsere Balkongen er på ca. syv kvadratmeter, og her kan de nye eierne nyte solen fra morgen til kveld. Allerede på visningen sist søndag fikk de en prøvesmak.- Dette var en strålende dag. 60-70 var innom, og halvparten hadde iskaffe i hånden. Noen stakk nok innom på søndagsturen sin, men heldigvis var det også mange som var der for å kjøpe. Første bud kom allerede på visningsdagen. Vi hadde fem budgivere som var med til 3,2-3,3 millioner, og derfra var det to som klarte å trekke prisen opp med 10 prosent til, sier Askjer til HegnarOnline.Han mener dagens marked står i grell kontrast til det en så for bare et halvt år siden.- Nå er det vesentlig mye bedre enn på veldig lenge. Vi opplever jevnt over godt besøk på visningene. Bare i går solgte jeg fire leiligheter. Folk sitter ikke like lenge på gjerdet, og det første budet sitter mye løsere. Samtidig er det innmari lite leiligheter ute nå, sier Poppe-partneren.- Dette selger godtMen det er vel ikke alt som selger like bra?- Det som er relativt tydelig akkurat i øyeblikket, er at leiligheter opptil 3-4 millioner selger godt for tiden. Det er ekstremt mange kjøpere i dette segmentet, og som sagt er det få objekter ute.- Det er god interesse over hele linjen, men aktiviteten er ikke helt den samme for leiligheter over 3-4 millioner kroner. Jeg vil ikke si det går dårlig i de dyrere segmentene - vi er i positiv dialog med interessenter og får solgt det meste. Det er bare det at de lavere segmentene går veldig bra, avslutter Askjer overfor HegnarOnline.