<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Søndagens aksjetips

Flere tekniske signaler tilsier at hovedindeksen kan fortsette opp. De har nærmest blitt utløst på løpende bånde den siste, korte uken. Dette er de tekniske signalene som sier kjøp.

  Publisert 19. apr. 2009 kl. 00.01
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.35
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 201 ord
  En trader på gulvet på NYSE - Foto: AP

  Så kom bruddet på 240-nivået. Det ga samtidig brudd på halslinjen i en omvendt hode-skulder formasjon og brudd på 200-dagers glidende gjennomsnitt.200-dagers glidende gjennomsnitt har også etablert en liten dobbel bunn, noe som også er et positivt signal. Når det bryter 230 utløses nok et kjøpssignal.Den siste skulderen var også en liten dobbel bunn, som ved bruddet opp gjennom 240 signaliserer videre oppgang til 260. Den omvendte hode-skulder formasjonen varsler videre oppgang til 283.Ved slike brudd kommer det imidlertid oftest en reaksjon tilbake til halslinjen (på 240-nivået). Den kan komme allerede i løpet av neste uken, og det kan være en fin anledning til kjøpe mer. Og for de som ikke kom seg med i første runde kan det også være et fint tidspunkt for disse å kjøpe seg inn på.Signalene i RSI-chartet er også positive. Fallet stoppet over bunnlinjen i den stigende trenden og den lille negative tendensen, som hadde utviklet seg (fallende trendlinje), ble også brutt mot slutten av uken.Dette signaliserer økende stigningstakt og gode muligheter for at oppgangen kan fortsette, og da i første omgang til 250 og 273.Og som vi har vært inne på de foregående søndagene, kjøp på reaksjoner kan nå vise seg å være smart.