<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bergen: 11 nye leiligheter solgt tvert

11 av 44 leiligheter ble revet bort første dag. - Over all forventning når leilighetene koster fire millioner i snitt, sier markedssjef i JM Byggholt Yngve Fløisand til HegnarOnline.

  Publisert 9. juni 2009 kl. 12.37
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 17.43
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 349 ord
  Fra JM Byggholts prosjekt på Natlandshagen i Bergen.

  I fjor sto markedet for nye boliger helt stille. I år ser det ut til å være mer bevegelse. JM Byggholt kan for eksempel glede seg over en pangstart etter å ha lagt ut andre byggetrinn av prosjektet Natlandshagen i Bergen.11 av 44 solgt første dag - Vi lanserte 27. mai, og den dagen solgte vi 11 av de 44 leilighetene i byggetrinnet, deriblant to av de fire toppleilighetene. Det er over all forventning for et såpass dyrt prosjekt. Snittprisen for leilighetene ligger på fire millioner kroner, sier markedssjef Yngve Fløisand til HegnarOnline.- Vi ser tegn til vesentlig bedring og normalisering av markedet. Omsetningstiden i Bergen har kommet kraftig ned, både for nytt og brukt, legger han til.Hvorfor denne pangstarten?- Rentenivået har helt klart betydning. I tillegg er dette et veldig attraktivt segment, som er litt mindre påvirket av konjunkturene. Her snakker vi om godt voksne som kommer fra enebolig og gjerne har kapital og muligheter til å kjøpe for å overta om to år, sier Fløisand.Terrasser på 30 kvm. Trinnet omfatter 47 leiligheter, fordelt på åtte 2-roms, 29 3-roms og ti 4-roms. Leilighetene skal fordeles på fire blokker med tre etasjer. Bruksareal er på 47-133 kvadratmeter, og prisene på 1,74-4,79 millioner kroner. Byggingen av de to første blokkene begynner i august/september, med planlagt innflytting 1. kvartal 2011.De største leilighetene ligger i 2. etasje. Toppleilighetene har bruksareal på "bare" 86-92 kvadratmeter. Til gjengjeld har de større terrasser, på opptil 30 kvadratmeter.- Disse ligger rett vestvendt, og har sol fra morgen til kveld, sier Fløisand.Natland ligger på et høydedrag, midt mellom Paradis og Landås, og kjøperne kan glede seg over god utsikt sørover mot Fana og Flesland.Første byggetrinn står for øvrig ferdig. Her står fire av i alt 62 leiligheter usolgt, alle 3-romsleiligheter.- Bra timingHvorfor har dette prosjektet solgt så bra?- Beliggenheten er fantastisk, og du har utsikten og solen. I tillegg er leilighetene pent påkostet, og har forholdsvis høy standard.- Når det gjelder dette andre byggetrinnet, er også timingen bra - i forhold til at byggekostnadene har kommet ned og markedet har tatt seg opp, avslutter Fløisand overfor HegnarOnline.