<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

La ut informasjon om dårlige betalere på internett

Kunders fakturaer og opplysninger om dårligere betalere var tilgjengelige for andre Canal Digital-kunder på selskapets nettsider torsdag.

  Publisert 12. juni 2009 kl. 17.51
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 17.50
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 177 ord
  Betaling - Foto: Scanpix

  En kvinne fra Elverum fikk ifølge NRK tilgang til flere fakturaer da hun logget seg på Canal Digitals nettsted torsdag ettermiddag. Fakturaene inneholdt blant annet opplysninger om dårlige betalere.Hanko van Rooijen fra Horten er ikke lenger Canal Digital-kunde, men en to år gammel faktura hadde forvillet seg inn på kabelselskapets offentlige hjemmesider.- Jeg hadde trodd at en så stor organisasjon som Canal Digital hadde bedre rutiner, sier han.- Vi vet ikke hvor mange som har hatt tilgang til disse opplysningene, men om det så bare er én, så er det én for mye, sier informasjonsdirektør Jørgen Thaule i Canal Digital.Til NTB sier Thaule at problemene ble oppdaget torsdag, og løst en gang i løpet av dagen. Hvor mange timer problemet varte, kan ikke informasjonsdirektøren svare på. Han kjenner heller ikke til hva det skyldes at fakturaene har kommet på avveie, og kan ikke si noe om omfanget.- Det kan hende det var flere som opplevde det samme. Men det var ikke sånn at hvilken som helst kunde kunne se alle de andre kundenes fakturaer, sier Thaule. (©NTB)