Det finnes restauranter hvor folk står månedsvis i kø for å nyte godt av de kulinariske perlene. Med gourmetopplevelser i verdensklasse, og et begrenset antall bord, blir det en utfordring for de som ønsker innpass.Didrik M. Cappelen i medlemsklubben Quintessentially fungerer mange ganger som en "døråpner" på de riktige stedene.-Våre partnere vet at våre kunder er gode kunder som legger igjen mer en gjennomsnittet. Derfor er de villig til å gi våre medlemmer tilgang som kanskje andre ikke vil få, sier Cappelen til HegnarOnline.-I fjor booket vi om lag 2.500 restaurantbord for nordiske medlemmer. Vi nærmer oss kvoten for Oslo som er på 1.000 medlemmer. Man kan ikke ha ubegrenset med kunder. Det er ikke for å ekskludere folk, men av hensyn til servicenivået for de som er med, avslutter Cappelen.Restauranter i verdensklasse:El Bulli, Roses, Catalonia El Bulli er utvilsomt den mest kontroversielle og eksperimentelle restauranten i verden. Den mottar opp mot en million reservasjonsønsker hvert år, og kun 8.000 heldiggriser får et bord. Ferran Adrià, kokken som står bak El Bullis suksess, har blitt hyllet som den beste i verden. Hans kulinariske ethos, som hevder at 'Creativity means never imitating', sikrer en nysgjerrig og utforskede tilnærming til maten. Det tilbredes 500 originale retter hver sesong, og gjestene får oppleve sensasjoner som parmesan marsmallows, the popcorn cloud (nube de palomitas) og alagae tempura. Ganske enkelt en unik matopplevelse.Noma, København, Danmark Noma er en hyllest til jorden og havet, en påminnelse om hva som er kilden til maten vi spiser. Alle ingrediensene kommer fra lokale regioner i Danmark, og renheten dette gir maten blir tydelig reflektert i smaken. Virkelig gode restauranter innehar en blanding av sofistikert matlaging, fantasifulle ideer og respekt for ingrediensene. Noma er enda mer enn dette.The Fat Duck, Berkshire, Storbritannia Det er Heson Blumenthals kjærlighet til forskning på ingrediensene som til slutt gjør hans kulinariske eksperimenter så morsomme og smakfulle. Retter som 'nitro-scrambled egg and bacon ice cream' og 'mock turtle soup' gjør The Fat Duck til et must for alle som liker spennende smaker. Heston og hans spesielle tilnærming til gastronomiske tryllekunster blir sett på som den eksentriske juvelen i kronen til Storbritannias restaurantverden.The French Laundry, California, USA Thomas Keller er en kulinarisk gigant, og The French Laundry har på en imponerende måte klart å sette sammen franske spesialiteter med Kellers amerikanske røtter. Et godt eksempel på det er den unike spesialiteten froskelår på pinne. New York Times er blant dem som har latt seg imponere av de intrikate forberedelsene som ofte blir fullført ved bordet. Med sine tre Michelin-stjerner forblir The French Laundry en opplevelse matelskere burde unne seg en gang i løpet av livet.Per Se, New York, USA Ved Per Se har Thomas Keller og Jonathan Benno klart å lage en urban søster eller bror til The French Laundry. Med fantastisk utsikt mot Columbus Circle og Central Park, har lokalet fusjonert en åpen følelse med en enkel og intim stemning. Daglige menyer tilbyr petit courses som nydelig fremstiller moderne amerikansk mat. Per Se er et obligatorisk stoppested for de som kaller seg matentusiaster.The Ivy, London, UKI London er The Ivy stedet for å se og bli sett, og det er på dette konseptet deres rykte har blitt bygget. Madonna, Brad Pitt og Beckham-familien er blant kjendisene som regelmessig kommer på besøk når de er i byen. Menyen er meget stor og inkluderer klassiske retter uten for mye styr, som deres Caesar salat, den kritikerroste Chicken livers on toast, fish & chips med ertepuré og ikke minst hamburgere. Om du er fast leser av Hello Magazine og liker god mat, så er absolutt The Ivy det perfekte valget.Zuma, Knightsbridge, London Evigpopulære Nobu trekker kanskje mye oppmerksomhet fra denne glamorøse og banebrytende japanske restauranten, men når det kommer til japansk mat er det Zuma som er den mest funky restauranten i Knightsbridge. Restauranten oser stil med sitt granitt- og steininteriør. Rettene varierer fra havabbor med yuzu, trøffelolje og lakserogn til Wagyubiff med soya og wasabi.Verre at the Hilton DubaiVerre ved Dubai Hilton er et nytt prosjekt fra den kjente kokken Gordon Ramsay. Denne vel ansette Dubai-restauranten har vunnet internasjonal anerkjennelse for sin moderne europeiske meny. Dubais sosietet og hotellgjester nyter den smakfulle elegansen fra det utsøkte svarte og hvite interiøret. Verres talentfulle nye kokk, Scott Price, vil personlig servere deg ved deres chef's table, med utsikt over kjøkkenet som er hjertet av restauranten. Ravioli fra vill vaktel er et eksempel på en av deres signaturretter.Alain Ducasse au Plaza Athénée, Paris Restauranten til den franske kokkekjendisen Alain Ducasse har en utpreget eleganse som er verdig de luksuriøse rettene som blir servert. Ducasse frister sine gjester med moderne og autentiske franske retter, hvor smak og riktige ingredienser vektlegges. Denne kulinariske symfonien blir dirigert av den erfarne og dyktige kokken Christophe Moret. Gjestene kan sette sammen sin egen meny ved å velge fra en rekke retter som stammer fra forskjellige kulturer og regioner.Murano, Mayfair, London Du tror kanskje at en Mayfair-restaurant med et navn som kommer fra et eksklusivt glassmerke fra Venezia vil være både elegant og diskret, og denne lekre kreasjonen fra Gordon Ramsay og Angela Hartnett skuffer ikke. Intrikate lysekroner, nydelige freskoer og lysinstallasjoner i kunstglass resulterer i en rolig og naturlig bakgrunn for deres innovative italienske mat. Angela Harnetts øye for ingredienser og fokus på sesongbetonte forskjeller, kommer tydelig frem i retter som steinbit med grillede courgettes, sitronmarmelade og oliven og kapers. Det er derfor ingen overraskelse at Murano har fått tildelt en Michelin-stjerne.