Journalister og typografer har fri i påsken, og det koster dyrt om aviseierne skal piske dem på jobb. Distribusjonsapparatet er heller ikke oppe og går. Derfor er det tradisjon at avisen du kjøper på påskeaften er produsert før redaksjonene tok påskeferie.Hermetikk Du får med andre ord nyheter som både ble laget og trykket mange dager tidligere. Derav ordet hermetikkaviser. Men hermetikk kan være godt.Aftenposten, VG og Dagbladet er blant avisene som legger mye flid i å finne nyheter de er alene om, som kan holde seg noen dager, og fremstå som ferske når de serveres midt i påsken. Avisene anrettes også med en god blanding tidløst magasinstoff og gir mye lesestoff til de påskeferierende.- Det er fullt mulig å ha aktualitetsverdi i et produkt selv om det produseres på periodisk basis, sier administrerende direktør Torry Pedersen til fagbladet Journalisten. (NTB)Også på HegnarOnline vil du finne ferske nyheter i påsken.