<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Salg av aksjefond ble arbeidsinntekt

- Dette tyder på en feil fra Skatteetaten, sier advokat Gry Nilsen i Skattebetalerforeningen til HegnarOnline.

  Publisert 25. mars 2010 kl. 14.07
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 00.29
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 111 ord
  Gry Nilsen - Foto: Skatt.no

  Skatteetaten startet denne uken utsendelsen av selvangivelsen for skatteåret 2009.- Jeg ser på min selvangivelse for i år at gevinst/tap på realisering av XactBull og XactBear blir beregnet som arbeidsinntekt og ikke kapitalinntekt, sier en leser av HegnarOnline i en e-post.- Er dette riktig, eller har Skatteetaten gjort en feil? Jeg trodde alle aksjer og fond ble beregnet som kapitalinntekt, med en flat skatteprosent på 28, føyer vedkommende til.- Feil fra skatteetaten Vi rettet spørsmålet til skattefaglig leder i Skattebetalerforeningen, advokat Gry Nilsen.- Det tyder på en feil. Dette en typisk kapitalinntekt, sier hun.Eneste forklaring Nilsen har på klassifiseringen som arbeidsinntekt er at det kan ha en sammenheng med skattyterens arbeidsforhold.