<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Søndagens aksjetips

Situasjonen har ikke endret seg veldig mye den siste uken, men det gikk i hvert fall i riktig retning. Det betyr imidlertid ikke at faren er over.

  Publisert 28. mars 2010 kl. 09.47
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 00.32
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 209 ord
  Foto: Scanpix

  Hovedindeksen falt 0,89 prosent fredag, men steg likevel 1,24 prosent forrige uke. Den er med det opp 6,46 prosent den siste måneden og 0,4 prosent i år.Oppgangen i forrige uke sendte hovedindeksen over den tekniske motstanden på 370-nivået, med god margin, og dette nivået skal nå testes for å avgjøre hvor sterk den tekniske støtten er. Ryker den vil sannsynligheten på kort sikt øke for et nytt tilbakefall på bekostning av muligheten for videre oppgang til 400-nivået.Selv om oppgangen sist uke bidro til at hoveindeksen sluttet uken over 370-nivået, var ikke utviklingen i RSI-chartet like positiv. Den stigende trendlinjen ble brutt, noe som kan bety lavere stigningstakt kommende uke og nettopp et nytt fall til 365 - 360 og bunnlinjen i den stigende trenden.Bruddet på den stigende trendlinjen i RSI er også en liten bekreftelse på den lange fallende trenden i RSI. Den signaliserer fremdeles at hovedindeksen i beste fall vil fortsette sidelengs med oppgang mot 385 og fare for fall til 360 og 340.For å gi et sterkt signal om videre oppgang, forbi 385, 400 og 425, må det, slik vi vurderer det, fremdeles etableres en mer markert bunn i RSI-chartet over den foregående. Og i tillegg må den fallende trenden snu og erstattes av en stigende trend.