<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vin til påsketuren

Et glass med god vin er ikke å fornekte på påsketuren.

  Publisert 26. mars 2010 kl. 13.58
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 00.31
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 335 ord
  Foto: iStockphoto

  Påsken nærmer seg og mange setter kursen til fjells hvor skiaktiviteter og hyttekos står på dagsorden. Anette Jaeger fra Vino anbefaler to typer vin til HegnarOnlines lesere, Soñador BIB og Ruvei Barbera d'Alba.Selv om Soñador pappvin har solgt godt på polet i flere år, er 2009-årgangen bedre enn på lenge. Vinen er fremstilt på druene Malbec, Merlot og Cabernet Sauvignon fra forskjellige vinmarker. Navnet Soñador kommer av Juan Cidron, en spansk prest som i 1556 hadde med seg de første vinplantene til Argentina, og som fikk navnet "El Soñador - The dreamer.Soñador har et bredt bruksområde, og passer godt til kjøtt, fjærkre og pasta, eller alene i hytteveggen. Denne fruktige, argentinske vinen har en dyp rød farge og aroma av mørke bær og krydder. Soñador BIB 2009 koster 349,90 kroner.Italienske Ruvei Barbera d'Alba blir laget av Marchesi di Barolo, en av de mer kjente produsentene i Piemonte. Marchesi di Barolo har faktisk historiske røtter helt tilbake til det 12. århundre. I dag eier produsenten om lag 100 hektar i det berømte Langhe-området, inkludert 50 prosent av den mest berømte vinmarken i Barolo, Cannubi.Vinen er laget 100 prosent på Barbera-druer, og er ansett som en av de mest klassiske vinene fra Piemonte. Ruvei Barbera d'Alba er lagret 6-12 måneder på fransk eik og har en frisk og fruktig aroma med hint av vanilje og hasselnøtt. Vinen kan drikkes nå, men egner seg også for moderat lagring. Ruvei Barbea d'Alba koster 149,90 kroner.Til årets påskelam anbefaler vinhandler Nicolas Mahé de Berdouaré følgende viner:•Dom. La Bastide Syrah "Les Genets" Vieilles Vignes 2007 (Languedoc, Frankrike). Vinen, som er 100 prosent fremstilt på Syrah-druen, er dyp mørkerød med lilla toner. Vinen gir assosiasjoner til modne bringebær, kirsebær og sjokolade og er overraskende fyldig i munnen. Pris: 99,90 kroner flasken.•Ch. Panet Grand Cru 2006 (St. Emilion Bordeaux, Frankrike). Denne vinen er fremstilt av 80 prosent Merlot, 20 prosent Cabernet Franc. Den har en intens duft av plommer, solbær, stjerneanis, krydder og eik. Lang og god ettersmak. Franc. Pris: 179,90 kroner flasken.