<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Reisen til Wanaka, New Zealand

(Wanaka, Otago, New Zealand): Uansett om du flyr via USA eller Asia tar det rundt 40 timer å komme seg til Wanaka. Vel fremme trenger du leiebil.

Publisert 16. apr. 2010
Oppdatert 7. nov. 2021
Lesetid: 4 minutter
Artikkellengde er 865 ord
lead
Internettsurfing under mellomlanding i Singapore.
Internettsurfing under mellomlanding i Singapore.

Det er selvfølgelig mange mulige flyruter til Wanaka, men uansett hvilken rute man velger tar det mellom 36 og 39 timer fra Oslo. Du reiser mot solen, to av strekningene byr på mer enn 10 timer i luften og du kommer typisk frem to kalenderdager etter at du dro hjemmefra. Reiser du en fredag ettermiddag kommer du frem en søndag ettermiddag.

Rutene er slik at de lange turene går om natten norsk tid og man lander da på formiddagen, for så å dra videre igjen samme ettermiddag eller kveld.

Avskrekkende?

Prisen er ikke avskrekkende tatt i betraktning hvor langt og lenge man reiser. Et søk på nettet viser at en god løsning ligger på 34 - 36 timers flyreise hver vei. Da har man fra 2 - 4 timer på hver flyplass før det bærer videre. Det bør man også ha for å være rimelig sikker på å rekke neste fly - og for at bagasjen skal klare å holde følge. Dessuten er avstandene store på flyplassene både i Asia og Europa - eller i USA.

Litt på siden, kanskje, men fordelen med å ha tatt en slik reise er at alle flyreiser senere, til Asia eller USA, blir korte. Men du skal være langt mer enn middels interessert i å kjøre på ski for å dra dit i juli/august. For mens det er sommer her hjemme er det vinter på New Zealand.

15.000 kroner tur/retur 

Til sammen koster flyreisen til New Zealand fra rundt 2.500 dollar, tilsvarende 14.750 kroner. Det er mye penger, men så får du også mange flytimer.

Det er to mulige hovedruter. Den ene går via London og Los Angeles. Den andre går via ulike storflyplasser i Asia, hovedsakelig Singapore, Bangkok, Beijing, Osaka eller Hong Kong.

Rutene møtes omtrent akkurat på midten på andre siden av jordkloden og du kommer med andre ord ikke veldig mye lengre bort fra Norge enn det.

Det tar også omtrent like lang tid om man reiser via USA eller Asia, litt avhengig av ventetidene på flyplassene. Det er faktisk mulig å komme seg hjem via Los Angeles og London på under 32 timer!

Wanaka: Fantastisk skikjøring - opplevelser for livet

En god ide

Har man fly hjem fra Christcurch er det en god ide å kjøre bil fra Wanaka eller Queenstown. Det er en reise gjennom et utrolig og til tider helt øde og flatt landskap, hvitkledde fjelltoppet fjernt og nært.

Flyalternativ 1: Oslo - Amsterdam/Schipol - Hong Kong Intl. - Auckland Intl. - Queenstown/Frankton. Retur via Beijing/Pek (KLM og Air New Zealand - rundt 2.500 dollar tilsvarende under 15.000 kroner).

Da reiser man for eksempel fra Oslo 17:25 og er fremme i Queenstown 14:35 to kalenderdager senere. Fra flyplassen Frankton i Queenstown er det halvannen time med bil til Wanaka.

Flyalternativ 2: Oslo - Frankfurt - Singapore/Changi - Auckland Intl. - Queenstown/Frankton. Retur via Osaka/Kansai (Lufthansa, Singapore Airlines og Air New Zealand - rundt 2.700 dollar tilsvarende litt under 16.000 kroner).

Da reiser man for eksempel fra Oslo 18:55 og er fremme i Queenstown 14:35 to kalenderdager senere. Det vil bli omtrent det samme om man flyr Singapore - Christchurch - Queenstown.

Flyalternativ 3: Oslo - London/Heathrow - Hong Kong Intl. - Auckland Intl. - Queenstown/Frankton. Retur via Los Angeles (SAS og Air New Zealand - rundt 3.100 dollar tilsvarende 18.300 kroner).

Da reiser man for eksempel fra Oslo 17:10 og er fremme i Queenstown 14:35 to kalenderdager senere.

Flyalternativ 4: - Jorden rundt med Air New Zealand: Oslo - London - Hong Kong - Auckland - Queenstown. Retur via Los Angeles (SAS og Air New Zealand - rundt 2.000 euro tilsvarende 16.000 kroner).

Offentlig kommunikasjon er en løsning, men på New Zealand må man ha leiebil. Kjøreturen fra Frankton til Wanaka tar halvannen time.

Og husk at det er vinter i juli/august og at fjellpassene kan være svært lumske. Det er bratt og kan bli fryktelig glatt.

"Tjente" 41 dollar dagen på å leie bil 

Vinteren 2009 (sommeren 2009 her hjemme) inngikk dagskort i Treble Cone skisenter i billeien hos Jucy Rentals. Det var bare å vise frem bilnøkkel og "frikortet" i billettluken.

Dagskort kostet ordinært 91 dollar, mens bilen vi leide kostet 50 dollar (New Zealand dollar) dagen, inkludert forsikring og kjettinger. Vi leide en Jucy campingbil og "tjente" med det 41 dollar dagen hver dag vi stod på ski i Treble Cone.

Leier man campingbil skal man imidlertid være oppmerksom på at det bare er plass til fører pluss to passasjerer, og den ene blir sittende ganske ukomfortabelt i midten foran. Det blir også litt trangt å bo i bilen. Tre sover ganske greit, men heller ikke mer.

En campingbil er et godt, populært og rimelig alternativ på New Zealand. En Jucy Chaser koster for eksempel 39 dollar dagen, pluss det Jucy kaller en Stress-Free forsikring på 25 dollar dagen. For 64 dollar dagen, tilsvarende 263 kroner dagen, har man et veldig godt fremkomstmiddel og kan i nødsfall også overnatte stort sett hvor som helst langs veien.

Tar man til takke med en Suzuki Swift hos Jucy Rentals, eller tilsvarende, koster det for eksempel rundt 50 dollar dagen, tilsvarende 205 kroner. Det er en grei løsning for to. Har man med ski kan man leie skistativ. Kjettinger er for øvrig påbudt i perioden juni til ut i september. Til sammen koster det rundt 50 dollar for hele leieperioden.