<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ferieparadis i flammer

-Det brenner over hele byen og det skytes med skarpt. Situasjonen er meget farlig, sier en nordmann som er bosatt i Bangkok til HegnarOnline.

  Publisert 19. mai 2010 kl. 14.10
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.25
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 210 ord
  Kamper i Thailand. Foto: AP

  Det er fullstendig kaos i ferielandet Thailand, og deler av Bangkok ser nå ut som en krigssone.- Vi står på taket av bygningen vi bor ved Victory Monument og ser at bygninger 200 meter unna oss står i brann. Folkemengder samler seg, og det har nå pågått skyting og bombing kontinuerlig i fem dager, sier en nordmann som er bosatt i Bangkok til HegnarOnline.- Før tente de kun på bildekk, men nå gjelder det også bygninger. Videre ser det ut til at forholdene er i ferd med å spre seg utenfor Bangkok. Hæren skyter med gummikuler og med skarp ammunisjon. Demonstrantene er utstyrt med hjemmelagde våpen og skyter etter helikoptre med fyrverkeri, sier nordmannen.- Frykter du for din egen sikkerhet?- De går ikke etter turister ettersom dette er en intern thaisak. Likevel er det ganske dramatisk. Vi måtte kaste oss i dekning da de begynte å skyte. Flere steder i Bangkok er nå erklært som "skarpskuddsoner". Det skytes også med maskingevær. Ifølge myndighetene er det nå 10.000 soldater som befinner seg her i Bangkok, sier nordmannen.- Turistsektoren vil definitivt bli rammet. Bildene som går verden over skremmer mange. De siste ryktene skal ha det til at hæren vil ta fullstendig kontroll i byen, men det er ikke bekreftet, avslutter nordmannen.