<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hvor mye bruker du på sommerferien?

Hva må du ut med for å ha en hyggelig sommerferie? 5.000 eller 25.000 kroner?

  Publisert 21. mai 2010 kl. 09.18
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.27
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 141 ord
  Foto: iStockphoto

  Hver fjerde nordmann vil bruke mindre penger på sommerferien enn i fjor. Det kommer frem i en undersøkelse som analysebyrået Sentio har gjort for Fokus Bank.- Folk ser ut til å være forsiktige med pengene sine. Selv om frykten som preget mange under finanskrisen begynner å slippe taket, er det ingen overdreven løssluppenhet å spore i disse tallene, sier forbrukerøkonom Rolf Jarle Brøske i Fokus Bank.Tre av ti sier de vil bruke mellom 10.000 og 25.000 kroner på årets sommerferie. Bare 18 prosent vil brenne av enda større beløp. Fjerdeparten av de spurte vil bruke mellom 5.000 og 10.000 kroner, og like mange vil spandere mindre enn 5.000 kroner.- Selv om sommerferien er årets høydepunkt for mange, er det ikke nødvendigvis sammenheng mellom feriefølelse og pengebruk. Det er ikke budsjettet som avgjør om ferien skal bli bra eller ikke, sier Brøske.