<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

75.000 nordmenn er god for minst 1 million dollar

Antall rike i Norge vokser i rekordfart, blant annet takket være den sterke børsoppgangen i fjor.

Publisert 23. juni 2010 kl. 11.45
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.57
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 138 ord
Foto: Scanpix

74.900 nordmenn har nå millionformuer - regnet i dollar. Etter et fall i antallet dollarmillionærer i fjor har det vært en vekst i Norge på hele 27,5 prosent. Det viser en rapport fra konsulentselskapet Capgemini og formueforvalterne Merill Lynch.- Sterk børsoppgang i fjor og regjeringens tiltakspakker har bidratt til den sterke veksten i antallet dollarmillionærer i Norge, sier Ola Furu, administrerende direktør i Capgemini, i en melding.Globalt er antall dollarmillionærer tilbake på 2007-nivåetEtter fjorårets fall i antallet rike på grunn av finanskrisen, har tallet på dollarmillionærer igjen nådd 10 millioner på verdensbasis. Til sammen sitter verdens rikeste på verdier for 250 billioner kroner (250 millioner millioner).Capgemini har utarbeidet World Wealth Report i samarbeid med Merrill Lynch Global Wealth Management. Rapporten definerer som dollarmillionærer personer med mer enn 1 million dollar i formue, eksklusiv primærbolig, forbruksvarer og private samlinger.