<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Danske Tommy Friis vant Linie Award

Danske stakk av med seieren i skandinavisk kokkekonkurransen Linie Award som ble avholdt i Oslo.

Publisert 2. juni 2010
Oppdatert 16. des. 2013
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 209 ord
lead

Danske Tommy Friis stakk av med seieren i kokkekonkurransen Linie Award som ble arrangert på Tjuvholmen Sjømagasin i Oslo.- Dette er et stort løft for meg og gir meg selvtillit. Konkurransen var veldig jevn, og jeg er litt overrasket over at jeg vant. Jeg lager mye av slik mat på Molskroen Restaurant der jeg jobber i Danmark, så jeg er kjempeglad, sier Friis.Friis fikk overrakt et stipend på 25.000 kroner samtidig som han sikret seg en plass i juryen under Linie Award 2011.Tommy Friis møtte tøff konkurranse fra de øvrige finalistene i Linie Award som var Petter Raymond Grimstad fra Tango Bar og Kjøkken i Stavanger, Eric Räty fra Chez Dominique i Helsingfors og svenske Simon Weinberg, Souschef ved Tjuvholmen Sjømagasin Restaurant i Oslo.- Juryen kåret Friis til årets vinner fordi han kombinerte best de kraftige og gode smakene nordiske råvarer er kjent for på en kreativ måte, sier juryformann og tidligere Bocuse d'Or-vinner Geir Skeie. - I tillegg klarte Friis både å bruke og vise det store mangfoldet av de ypperlige råvarene vi har her i Norden.Sammen med Skeie i juryen satt fjorårets vinner Petter Beyer, de nordiske toppkokkene Michael Bjørklund, Per Hallundbæk og Magnus Ek samt Halvor Heuch, som er Norges fremste akevittekspert og destillatør hos Arcus.