<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Er kritisk til billigst-garanti

20 reisenettsteder har fått beskjed fra Forbrukerombudet om å fjerne eller dokumentere påstandene om at de er billigst på hotell, fly eller leiebil.

Publisert 23. juni 2010 kl. 11.38
Oppdatert 23. juni 2010 klokken 11.39
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 151 ord
Foto: Scanpix

Årsaken er at det er svært krevende å love at man er billigst. Det forutsetter at du har fortløpende oversikt over samtlige konkurrenters priser - og dermed kan dokumentere at du selv er billigere enn alle. Likevel er dette en stadig hyppigere form for markedsføring, noe Forbrukerombudet særlig har sett det siste året.- Dette er en bransje med mange aktører, et stort antall tilbud, hard konkurranse og hyppige prissvingninger. Vi stiller oss derfor sterkt tvilende til at disse garantiene holder hva de lover, sier seksjonssjef Jo Gjedrem hos Forbrukerombudet.Forbrukerombudets råd er at man i stedet for å stole på billigst-garantier sjekker prisene selv.Ombudet er også kritisk til lovnadene om at man får pengene tilbake om man finner en billigere billett eller tilbud et annet sted. Årsaken er at det ofte er knyttet svært strenge vilkår til denne garantien, slik at muligheten til å få tilbake penger i praksis er minimal. (©NTB)