<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

- Få deg en mann!

27 år gamle Kjellaug Rasmussen søkte om boliglån i Hol sparebank. Selv med to jobber og egenkapital fikk den single kvinnen avslag og beskjed om å skaffe seg en mann.

Publisert 18. juni 2010 kl. 05.46
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.53
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 183 ord
Foto: Scanpix

- Jeg fikk beskjed om at jeg måtte skaffe meg en mann om jeg skulle få lån, forteller hun til Bergens Tidende, og innrømmer at hun ble sjokkert etter å ha fått det underlige lånesvaret fra banken.Rasmussen hadde to jobber og en egenkapital på 120.000 kroner da hun søkte om boliglån i Hol Sparebank i vinter. Likevel fikk hun kun 500.000 kroner i lån.- For det beløpet får jeg ikke engang en garasje i Bergen sentrum, ler hun oppgitt.En undersøkelse som Bergens Tidende har foretatt blant ti norske banker, viser at låneviljen ikke er så stor som før.Kun tre banker ga fullfinansiering til førstegangskjøpere, det vil si lån til hele kjøpesummen. Kravene for å få lån var god økonomi, stabil inntekt, fast jobb og helst en BSU-konto.Foreldre som kausjonister var også en stor fordel.- Vi har nok blitt mer forsiktige etter finanskrisen. Vi følger Finanstilsynet anbefalinger om en standard på 90 prosent når kunder søker førstehjemslån. I den grad vi låner 100 prosent, krever vi sidesikkerhet. For eksempel en mor og far som stiller opp, sier informasjonssjef Aud-Helen Rasmussen i DnB Nor. (©NTB)