<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Feriemareritt på sykhus i utlandet

Sykehusbesøk i utlandet kan av og til bli en sjokkartet, helt uvirkelig opplevelse.

Publisert 19. juni 2010 kl. 10.19
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.54
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 279 ord
Alcudia på Mallorca er et populært feriested for Nordmenn - Foto: Scanpix

Sykehusbesøk i utlandet kan av og til bli en sjokkartet, helt uvirkelig opplevelse for ferierende nordmenn når taksameteret løper løpsk.Historiene er mange, men fellestrekket er at bagatellmessige sykdomsforløp fører til «skrekkregninger» i etterkant.Ifølge forsikringsbransjen er det på ferietur til USA at norske turister bør være særlig vaktsomme.Noen saker som TrygVesta har behandlet:En norsk familie fikk purring fra Jersey City Medical Center 13. oktober og inkassovarsel dagen etter. Datteren fikk tatt noen prøver på sykehuset, men ble aldri innlagt. Hun hadde urinveisinfeksjon. Prisen som sykehuset krevde: 35.000 kroner.En annen norsk familie får fortsatt purringer etter en ulykke i 2008. De ble avkrevd 24.000 kroner på stedet for i det hele tatt å få legehjelp.Tidligere i år ble en nordmann lagt inn på sykehus for hjerteinfarkt i USA. Prislapp: 400.000 kroner.Tar godt betalt Hos forsikringsselskapene har det vært et stort antall saker de siste årene der sykehusene tar seg godt betalt for sine tjenester.Informasjonsrådgiver Heidi Slettemoen i TrygVesta råder folk til å ta kontakt med forsikringsselskapene når de mottar krav for legehjelp. Da vil selskapene forhandle seg imellom om den endelige prisfastsettelsen.- Et sykehusbesøk i utlandet er på ingen måte det samme som i Norge. Her hjemme kan en få råd og behandling for noen hundrelapper, mens man i utlandet risikerer å betale helt andre beløp, sier Slettemoen til NTB.Vær forsikret Hun poengterer at USA har et eget system for helsetjenester som gjør samarbeidsforholdene vanskeligere for norske selskaper.- I USA kjenner de ikke til vårt selskap, men vi har en samarbeidspartner der som bistår, sier Slettemoen.Hun oppfordrer alle til å tegne reiseforsikring før ferien. Om noen blir syke eller skadd under utenlandsopphold, kan leghjelp eller sykehusinnleggelse fort koste en formue. (©NTB)