<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Flere biler brenner

Antall bilbranner i Norge har økt med 17 prosent de siste to årene.

Publisert 22. juni 2010 kl. 09.17
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.56
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 106 ord
Foto: Scanpix

Forsikringsselskapene anslår at det svindles for nærmere 1,5 milliarder kroner ved at folk tenner på bilene sine.Erstatningsutbetalingene har økt med 30 prosent, ifølge tall fra Finansnæringens Fellesorganisasjon, skriver Aftenposten.Kommunikasjonsrådgiver Jon Berge i If Skadeforsikring slår fast overfor avisen at «mye av dette er ren svindel».Han sier at dersom all svindel ble avviklet, ville forsikringspremien for hver eneste kunde gå ned med 1.500 kroner i året.Økningen i påtente bilbranner har ført til at If Skadeforsikring driller sine utredere. I kontrollerte former settes det fyr på biler. Når brannen er slukket, får selskapets utredere i oppdrag å finne konkrete spor som kan indikere at brannen er påsatt. (©NTB)