<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Kan øke 900 prosent

Konsulentselskapet Nexia frykter at utgiftene til bredbåndsutbyggingen kan økes med 300 til 900 prosent.

Publisert 23. juni 2010 kl. 11.18
Oppdatert 23. juni 2010 klokken 11.19
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 109 ord
Foto: iStockphoto

IKT-Norge er bekymret for at Vegdirektoratets forslag til graveforskrift kan føre til full stopp i den kommersielle utbyggingen av høyhastighets bredbånd i Norge.- Dette kan føre til at Norge enten blir hengende kraftig etter i den digitale utviklingen eller at det offentlige selv må ta en mye større del av regningen for å sikre hele Norge bredbåndsdekning, sier Hallstein Bjercke, direktør for myndighetskontakt i IKT-Norge.Vegdirektoratet har laget et forslag til ny forskrift til Veglovens §32 som stiller langt strenge krav til de som skal legge annen infrastruktur i veggrunnen. Konsulentselskapet Nexia har regnet ut at dette forslaget vil øke utgiftene ved fremføring av bredbånd med 300 til 900 prosent.