<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Prøv ikke å lure bomstasjonen!

Enkelte bilister synes å tro at de slipper unna bomgebyr ved å legge seg midt i veien når de passerer en bomstasjon. Tro om igjen - fotoboksen ser deg!

Publisert 21. juni 2010 kl. 11.00
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 110 ord
Foto: Scanpix

I det siste har det vært flere bilister som har lagt seg midt i kjørebanen ved passering av bomstasjonen på E6 i Stange, trolig for å unngå å måtte betale. Dette kan skape trafikkfarlige situasjoner, fordi de havner i blindsonen for andre trafikanter.Statens vegvesen finner grunn til å minne om at det er montert kameraer i bomstasjonen som tar bilde av skiltene på kjøretøyene som passerer. Disse kameraene tar også bilder av kjøretøy som passerer midt i kjørefeltet, og bildene av disse kjøretøyenes skilt er leselige.- Eieren av kjøretøyet vil følgelig bli belastet en passering på lik linje med de som passerer bomstasjonen i en av kjørefilene, advarer Vegvesenet. (©NTB)