<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Victoria og Daniel kan få hytte i Lom

Ordfører Simen Bjørgen (Sp) i Lom vil gi en unik fjellhytte i Jotunheimen som gave til det kongelige svenske brudeparet.

Publisert 19. juni 2010 kl. 09.57
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.54
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 141 ord
Fjellområdet Jotunheimen, sett fra Sjusjøen - Foto: Scanpix

Ordføreren i Lom tilbyr en unik tomt i randsonen til Jotunheimen nasjonalpark som er regulert til hytteområde og står klar med arbeidsvillige tømrere til å bygge hytta.Bjørgen håper dermed at snart nygifte Victoria og Daniel i framtida velger Lom kommune som sitt helt spesielle feriested, skriver Nationen.- Da den svenske kongen og dronningen giftet seg på 1970-tallet fikk de en fjelltomt i Norge som gave. Derfor bør bryllupsgaven til Victoria og Daniel fra Norge som nasjon, og den norske regjeringen, være et helt, helt spesielt lite stykke av Bygde-Norge, mener Bjørgen.Han lover rask byggestart dersom Stoltenberg ringer og gir klarsignal for den norske folkegaven i anledning århundrets bryllup i nabolandet.Gjør brudeparet som kong Carl Gustaf og dronning Silvia, beskyttes forøvrig de kongelige eiendommene i en ektepakt, mens få av Victorias eiendeler blir formuesfellesskap. En hytte i Jotunheimen vil imidlertid bli felleseie.(©NTB)