<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stevner fire medlemmer i TA Invest

Stevner fire personer for å få tilbakebetalt gevinstene etter konkursen i aksjespareklubben TA Invest.

  Publisert 26. juli 2010 kl. 05.10
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 02.22
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 221 ord
  Wikborg Rein-advokat Leif Petter Madsen. Foto: Finansavisen.

  Bostyrer Leif Petter Madsen stevner fire personer for å få tilbakebetalt gevinstene etter konkursen i aksjespareklubben TA Invest.Totalt skal rundt 60 medlemmer i den omstridte aksjespareklubben ha fått utbetalt mer enn 90 millioner kroner før konkursen i fjor. Nå stevner bostyreren fire personer for et samlet krav på rundt fem millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.- Vi ønsker å prøve jusen i dette, og vi har fått noen saker som ikke er så veldig kompliserte, sier Leif Petter Madsen.Han håper at en dom i boets favør vil gjøre det lettere å få andre til å betale frivillig eller inngå forlik. Det endelige målet er å kreve inn alle gevinstene og fordele dem på nytt.Totalregnestykket for utbetalingene, som Skatt øst har sammenstilt, er imidlertid usikkert på grunn av det omfattende rotet i aksjespareklubben.- Det er veldig mange korreksjoner og utrolig mye arbeid knyttet til å få dokumentert materialet. Det er kolossalt mye jobb, sier bostyreren.Ekteparet som etablerte aksjespareklubben TA Invest i 1996, er siktet for bedrageri, underslag og for å ha drevet investeringsvirksomhet uten konsesjon. Selskapet har hatt rundt 400 medlemmer og over 500 millioner kroner i forvaltningskapital.I en fersk rapport skriver Madsen at det er hentet inn 156 millioner kroner etter salg av eiendommene etter aksjespareklubben. Det siktede ekteparets bolig i Trondheim er det imidlertid ikke oppnådd høyt nok bud på. (©NTB)