<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stor pågang på sosialstøttet ferie

Flere av organisasjonene som tilbyr arrangementer og økonomisk hjelp til ferieturer, har opplevd økt pågang i sommer. Røde Kors har måttet si nei til to av tre søkere.

  Publisert 30. juli 2010 kl. 05.57
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 02.26
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 189 ord
  Alcudia på Mallorca er et populært feriested for Nordmenn - Foto: Scanpix

  I tillegg til tiltakene rundt om i kommunene, tilbyr frivillige organisasjoner som Røde Kors, Kirkens Bymisjon og Blå Kors ferieturer til ressurssvake familier.Pågangen av søknader har økt fra i fjor sommer hos alle tre, og de har måttet si nei til flere hundre familier som har ønsket seg en ferietur, skriver Aftenposten.Bare på Østlandet har Røde Kors mottatt 670 søknader i år, mot 512 i fjor. Selv om kapasiteten er utvidet har de måttet avslå to av tre søknader. På Kirkens Bymisjons feriekoloni på Hudøy var det i år 2.550 personer som skulle fordeles på 1.350 plasser, en søkeroppgang på 11 prosent.- Vi har prioritert barn som kommer fra barnevernet, via sosialkontorer og gjennom helsetjenesten på skolene, sier generalsekretær Børge Brende i Røde Kors.Blå Kors har åtte turarrangementer spredt over hele Norge for familier som har rusproblemer nært inn på livet. De opplever også stor pågang i år og har økt kapasiteten til 400 personer.Børge Brende har nylig skrevet et brev til barneminister Audun Lysbakken (SV) hvor han viser til lovnader i Soria Moria-erklæringen og ber om økonomisk støtte til den økende pågangen av familier som trenger feriestøtte. (©NTB)