<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Børs opp 18 prosent i 2010

Hovedindeksen på Oslo Børs falt 0,26 prosent på den aller siste handelsdagen i 2010. Dette ble vinnerne og taperne på årets siste handelsdag - og i 2010.

  Publisert 30. des. 2010 kl. 17.43
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 06.27
  Lesetid: 3 minutter
  Artikkellengde er 666 ord
  Oslo Børs - Foto: Finansavisen

  Det ble en rolig dag uten de store hendelsene på hjemmebane torsdag. Amerikanerne forsynt oss imidlertid med gode bolignyheter , fantastiske arbeidsmarkedstall , rekordhøye forventninger blant innkjøpssjefene og oljelagertall.Med unntak av oljelagertallene overrasket samtlige amerikanske makrodata på oppsiden, og fyrer opp under euforien på en rekordhungrig Wall Street, som åpnet ned på årets siste handelsdag.Hovedindeksen steg 0,26 prosent og endte på 439,72. Det ble omsatt aksjer og verdipapirer for 2,99 milliarder kroner.Det ble handlet Statoil-aksjer for 516 millioner kroner. Deretter fulgte Seadrill, Yara, Telenor og PGS.Olje Oljeprisen ramlet etter at oljelagertallene fra USA ble presentert. Etter å ha holdt seg rundt 94-nivået over flere dager knakk prisen litt sammen da det viste seg å være mindre lagertrekk enn ventet i USA.Brent for levering i februar omsettes ved stengtid på Oslo Børs for 92,55 dollar, ned 1,70 prosent inneværende døgn.Vinnere og tapere Både blant vinneraksjene og taperaksjene finner vi en rekke aksjer som, på syltynn omsetning, ga ekstremutslag på denne siste rapport-skattemessig viktige handelsdagen.Green Reefers, som ble en av taperne på Oslo Børs i 2010, steg fra 4 til 5 øre, tilsvarende en opgang på 25 prosent. Aksjen ble med det dagens vinner. Omsetningen var imidlertid ikke høyere enn drøyt 114.000 kroner.Rensket for aksjer med miniatyrvolum finner vi Aqua Bio Technology, EOC og Inmeta blant aksjene som stiger mest.Dolphin Group, NattoPharma, Cecon, Flex LNG og Blom var blant aksjene som havnet høyt på taperlisten torsdag.Bluechip På OBX listen var det spesielt Questerre som utmerket seg. Aksjen steg 2,43 prosent og sluttet på 11,81 kroner.Selv om aksjen har steget henholdsvis 17,16 og 44,55 prosent den siste uken og måneden, har det ikke vært særlig lystig å være Questerre-aksjonær i 2010. På årsbasis falt aksjen 26,65 prosent.Også Statoil Fuel & Retail, og Yara har steget. Sevan, PGS og Marine Harvest Group er de aksjene på OBX-listen som har falt mest.Les også: Ekspertenes dom: Slik går aksjemarkedet i 2011Selskapsnytt Stansen på Snøhvit kan vare i flere uker. Etter en uke har Statoil ikke funnet feilen på gassanlegget, som anslås å eksportere for 200-300 millioner kroner i uka. Dette kan påføre Statoil et milliardtap .Nor Offshore fikk en kontrakt verd 5 millioner dollar. Selskapet har fått grave i Solstad Offshores lommebok for å sikre driften for sitt første oppdrag.Seadrills styremedlem Kjell Jacobsen meldte at han trekker seg fra styret.Elteks datterselskap Neratel meldte at de har sikret seg en kontrakt verdt 6,2 millioner Singapore-dollar .NattoPharma meldte om en fortrinnsrettet emisjon på 20-25 millioner kroner, samt en restrukturering av obligasjonslånet på 17 millioner kroner. Aksjen falt 15,96 prosent til 1 krone.Konsernsjef Helge Eide i DNO International avsluttet 2010 med å lempe ut aksjer i oljeselskapet.Vinnere og tapere i 2010 Årets vinner ble Nordic Semiconductor, som steg 140,67 prosent. EMGS fulgte hakk i hæl med en oppgang på 135,58 prosent. På de tre neste plassene fulgte CRU (+125%), AGR Group (+121,57%) og MIS (+113,33%).Årets taper ble RXT med et fall på hele 98,15 prosent. Green Reefers fulgte tett på med et fall på 93,86 prosent. På de neste plassene fulgte Blom (-86,19%), Petrolia Drilling (-72,89%) og Repant (-68,25%).Blant de største aksjene på Oslo Børs er det hele tre aksjer som ville gitt deg mer enn 50 prosent avkastning på pengene dine om du satt på dem hele året. Bluechip-vinnerne er RCL (+87,45%), Subsea 7 (+58,06%) og Acergy (+56,03%).Dersom man hadde shortet Renewable Energy Corporation, ville også denne aksjen, som er den eneste OBX-aksjen som har falt mer enn 50 prosent, gitt solid avkastning.Hovedindeksen steg 18,35 prosent i 2010. På det laveste i løpet av året var den på 317,79. På det høyeste nå i romjulen var den på 441,54.Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjedde på Oslo Børs Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik går det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen