<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

SV vil ha egen bybanepott

SV mener bybanen i Bergen er blitt en stor suksess og krever lignende satsing flere steder i landet.

Publisert 27. mars 2011 kl. 12.17
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 08.32
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 112 ord
Bybanen i Bergen Hommedal, Marit

- Det er behov for større statlige bidrag, samtidig som lokale myndigheter må stille opp med inntekter fra veitrafikk og redusert veibygging, sier stortingsrepresentant Hallgeir Langeland til NTB.Han peker på at det i flere regioner er lokale initiativer for å bygge ut bybaner eller superbuss på egne traseer. I en uttalelse som ble vedtatt under landsmøtet på Lillestrøm søndag går SV inn for nasjonal satsing med en egen bybanepott fra staten samt etableringen av et nasjonalt kompetansemiljø.Akershus, Grenland og Stavanger-området er blant regionene som nevnes som aktuelle for en slik satsing.SV vedtok også å fortsette satsingen på lyntog og slo fast at framtidig opprusting av jernbanenettet bør legge til rette for dette.