<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ribba holder stand

Julekos er for mange forbundet med mye god julemat. For ni av ti nordmenn betyr god julemat ribbe eller pinnekjøtt.

  Publisert 11. des. 2011 kl. 12.16
  Oppdatert 11. des. 2011 klokken 12.17
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 107 ord
  Foto: Scanpix

  - Julens tradisjoner med bestemte matretter står ekstremt sterkt i befolkningen, sier direktør Anne Mari Halsan i Matprat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.Ifølge en undersøkelse fra Synovate er svineribbe den store vinneren på middagsbordet julaften. 55 prosent spiser ribbe, mens 35 prosent sverger til pinnekjøtt.- Pinnekjøtt har økt utbredelsen noe det siste tiåret, men vi kan vel si at begge rettene er julaftenfavoritter, siden ni av ti spiser det ene eller det andre, sier markedsanalytiker Gunnar Thoen i Matprat.Undersøkelsen viser også at 4 prosent sverger til kalkun. 3 prosent foretrekker svinestek på julaften.Lutefisk og torsk er det svært få som spiser, henholdsvis 2 prosent og 1 prosent.