<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Strømkunder betalte 570 millioner mer enn nødvendig

To tredeler av norske strømkunder med spotpriskontakt betalte i fjor til sammen 570 millioner kroner mer enn nødvendig, ifølge NVE.

  Publisert 12. des. 2011 kl. 16.50
  Oppdatert 12. des. 2011 klokken 16.51
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 167 ord
  FOTO: Sara Johannessen / SCANPIX.

  Disse kundene hadde nemlig en strømavtale som ikke var meldt inn til Konkurransetilsynets (KT) prisoversikt.- Mange strømkunder får unødvendig høye strømregninger fordi de velger kontrakter som ikke ligger i Konkurransetilsynets kraftprisoversikt, sier seksjonssjef Thor Erik Grammeltvedt i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).Det er konsulentselskapet Pöyry Management Consulting som har gjort analysen på oppdrag fra NVE. Den viser at halvparten av husholdningene hadde spotpriskontrakter, og at to tredeler av disse ikke var registrert hos KT. Anslagsvis betalte disse kundene i snitt 660 kroner - totalt 570 millioner - mer i løpet av 2010 enn strømkunder som hadde avtaler representert i KTs oversikt.NVE mener tallene viser at konkurransen ikke er god nok, noe bransjens interesseorganisasjon Energi Norge er uenig i.- I fjor byttet nær 250.000 kunder strømleverandør. Det viser at konkurransen i strømmarkedet allerede er god. Det viktigste er at kundene velger en strømavtale som passer til lommeboka. De fleste kraftselskaper tilbyr både flytende markedspris, fastpris og såkalt standard variabel, sier administrerende direktør Oluf Ulseth i Energi Norge. (©NTB)