<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Pensjon kan spise opp egenkapitalen i SAS

SAS vil kutte pensjonsregningen og fjerne noen av forpliktelsene som truer egenkapitalen i konsernet.

  Publisert 27. mars 2012 kl. 06.36
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 17.21
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 121 ord
  SAS 2 fly

  SAS har lenge hatt mye dårligere avkastning på pensjonsmidlene enn forutsatt. Avviket mellom faktisk og beregnet avkastning er kommet opp i 11,8 milliarder svenske kroner, skriver DN.I henhold til IFRS-standarden må dette fra 2013 føres mot egenkapitalen i konsernet, som ved utgangen av 2011 var på 12,4 milliarder svenske kroner.Morselskapets egenkapital vil ikke bli påvirket, da det følger svenske regnskapsregler, men en lav egenkapital i konsernet kan likevel by på utfordringer, bekrefter investorkontakt Yngve Stølen overfor avisen.Nå forsøker SAS å kutte pensjonsregningen ved å få de ansatte over fra ytelsespensjon til innskuddspensjon, noe som vil ta bort deler av forpliktelsene.SAS steg 16 øre til 7,18 kroner på Oslo Børs mandag. Det verdsetter selskapet til knapt 2,4 milliarder kroner på Oslo Børs.