<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tapte 500.000 på aksjer - går for opsjoner

Russisk-født sildemillionær har tjent en årslønn på opsjoner. - Også amatører kan bli flinke på dette, sier han.

Publisert 26. juni 2012 kl. 09.10
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 19.14
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 152 ord
Foto: Scanpix

DN forteller i dag historien om Alexander Scherbakov, som i fjor bestemte seg for å satse på opsjoner etter å ha tapt 500.000 kroner på enkeltaksjer.- Målet har vært å klare en gevinst som tilsvarer en årslønn, og det har jeg klart, sier 40-åringen, som tjener sine penger gjennom 100 prosent eierskap i sildeeksportøren Almax.Scherbakov påpeker overfor avisen at han har grunnfag i sosialøkonomi, men ellers ingen "ordentlig utdanning" innen matematikk og økonomi.- Jeg ble litt skremt i begynnelsen. (...) Men når jeg satte meg inn i opsjonsmarkedet var det ikke så skummelt. Også amatører kan bli flinke på dette, sier han til DN.NHH-professor Trond Døskeland karakteriserer opsjoner som et farlig leketøy.- Det er omtrent som å kjøre ned den sorte løypen. Enten går det fint ned og du har en flott opplevelse, eller så går du på trynet og må hentes med helikopter, sier han til avisen.Følg HegnarOnline på Facebook her!