<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Lyspærer forbudt fra 1. september

- Vi ser allerede tegn til kaos på markedet, sier administrerende direktør Petter N. Haug i Lyskultur.

Publisert 9. aug. 2012 kl. 09.35
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.07
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 87 ord
Foto: Scanpix

1. september blir alle lyspærer av den gammeldagse typen forbudt i hele Europa. Det blir det totalforbud mot produksjon og import av alle tradisjonelle glødepærer.Fra nå av er det halogenpærer, lysrørlamper og LED-lys som gjelder.NRK.no slår fast at det ikke blir lett for vanlige forbrukere å orientere seg i jungelen av nye pærer og lyskilder.- Vi ser allerede tegn til kaos på markedet, sier administrerende direktør Petter N. Haug i kunnskapssenteret Lyskultur.- Mange kunder vet ikke hvilken type lyspære de nå skal velge, sier Haug til nettstedet.