<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fredag kan du sjekke naboens skatt

Skatteetaten er straks ferdig med å sende ut skattepengene og restskatten. Da frigjøres skattelistene.

  Publisert 14. okt. 2012 kl. 10.11
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 21.37
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 270 ord
  Penger - Foto - Scanpix

  Kommende uke går de aller siste skatteoppgjørene for 2011 ut til skattyterne. Natt til fredag 19. oktober legges skattelistene ut hos Skatteetaten.De første skatteoppgjørene ble sendt ut allerede i juni, og fra 25. juli gikk det slag i slag med utsendelser hver uke. Nå er det rundt 400.000 selskaper og personer som gjenstår, og 17. oktober kan de regne med å motta tilbakebetaling av skatt eller krav om restskatt.Tidligere var det slik at skatteoppgjørene ble sendt ut i to puljer, i juni og oktober. Fra i år er oppgjørene sendt ut en gang i uken etter hvert som de ble ferdige. Det betyr at mange lønnstakere, pensjonister og næringsdrivende har fått raskere tilbakemelding enn i tidligere år.Den største gruppen mottok skatteoppgjøret i slutten av juni. Etter ukentlig utsending gjennom sommeren og høsten har om lag 3,5 millioner skattytere fått oppgjøret sitt.De som nå gjenstår, er blant annet selskaper, personer bosatt i utlandet som får pensjon fra Norge, de som bor på Svalbard og en del lønnstakere og pensjonister.Fra fredag blir det igjen mulig å gå inn på Skatteetaten og lete seg fram til skattelistene.Inntil for to år siden ble store deler av listene lagt ut på aviser og andre nettsteder, men i fjor kom en kraftig innstramning. For å se ligningstallene for 2010 måtte en logge seg inn ved hjelp av MinID eller en annen identifikasjon før en fikk anledning til å se et visst antall ligninger.Dette har nok redusert interessen for å gå inn og sjekke venners og families inntekter, men likevel er det 703.000 personer som har benyttet seg av muligheten mens skattelistene har ligget ute, opplyser Skatteetaten.