<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nordmenn betaler over 460 milliarder i skatt

Mandag er årets siste skatteoppgjør klart. De totale tallene viser at 3,9 millioner skatteytere til sammen betalte 384 milliarder kroner i skatter og avgifter i fjor.

  Publisert 15. okt. 2012 kl. 08.15
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 21.38
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 117 ord
  Foto: Scanpix

  I tillegg har 247.000 selskaper betalt 77 milliarder kroner i skatt.De 3,9 millioner privatpersonene omfatter alle lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende. Av disse har 2,9 millioner fått tilbakebetalt skatt de har til gode på til sammen 36 millioner kroner. 778.000 personer har fått restskatt, og må til sammen betale tilbake 77 milliarder kroner.Skattelistene for 2011 legges ut fredag, og blir liggende til neste års lister blir lagt ut.I år ble skatteoppgjøret utvidet, slik at også personlig næringsdrivende ble inkludert i ordningen. I tillegg ble antall skatteoppgjør har økt fra fire til tolv, slik at over en halv million nordmenn fikk oppgjøret tidligere enn før.Selskapene som blir lignet av Oljeskattekontoret, får som tidligere skatteoppgjøret senere i år. (©NTB)