<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Denne bensinen koster 56 kroner literen!

Denne bensinen koster 55,8 kroner literen på Maxbo. På en bensinstasjon koster den kanskje 80 kroner literen.

    Publisert 26. juni 2013 kl. 16.27
    Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.50
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 385 ord

    Kjøper du en 5 liter kanne Aspen alkylatbensin på Maxbo er prisen 279 kroner - nesten 56 kroner literen- Jeg har funnet enda dyrere alkylatbensin på bensinstasjoner. En 3 liters flaske til 239 kroner, men det var fra en annen produsent, sier service- og supportansvarlig for Aspen i Norge, Arthur Knutsen, til HegnarOnline.Det gir en literpris på nesten 80 kroner!- Det er fri prissetting, men det er høl i huet, svarer han litt nølende.Han kan fortelle at Aspen alkylatbensin kan kjøpes til rundt 169 kroner i faghandelen.Da er vi nede i 33,8 kroner literen, men fremdeles er det nesten tre ganger pumpeprisen på en bensinstasjon. Fremdeles litt høl i huet? Gressklipperen vår går utmerket på det som kommer ut av pumpen til rundt 13 kroner literen.- Alkylatbensin er mye renere enn vanlig bensin, som kan innholde opptil 35 prosent løsemidler. I en bil sitter du dekket for eksosen som kommer ut flere meter bak deg. Når du for eksempel går med gressklipperen går du midt i eksosen, sier han.En bensin og en pizzaKnutsen regner med at merprisen på miljøbensinen til en gressklipper en sommer tilsvarer prisen på en pizza.- Men så miljøvennlig at den kan drikkes, slik en representant for Husqvarna uttalte til oss, er den ikke?- Nei, pass deg for det for da blir du svensk. Det vil jeg ikke anbefale, spøker Knutsen, som til tross for at han er norsk, høres litt svensk ut.99 prosent renereAlkylatbensin er 99 prosent renere enn vanlig bensin. Den skal visstnok være snillere mot mennesker og maskiner - og ikke minst miljøet.Vi har spurt hos Maxbo hvorfor de tar 100 kroner mer for en 5 liter kanne Aspen alkylatbensin.- Vi selger den til 259,- for en 5 liters kanne. Vi klarer faktisk ikke å matche prisen på 159,- hvis det er dette andre selger den for. Uten at jeg vet sikkert så kan det hende at de andre har kjøpt inn store kvantum og fått veldig gode rabatter, eller at de kjører gode tilbud på dette nå i sesongen, skriver Silje Cathrin Wangen, MAXBO Kundeservice, i en epost til HegnarOnline.Det viser seg også at prisen hos Maxbo kan variere, for når noen butikker selger den for 279 kroner koster den altså 259 kroner andre steder.- Det kan variere hvis det er en Franchise butikk eller ikke, sier hun.