<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tung uke for 5 børsrikinger på Oslo Børs

Oslo Børs falt og det ble en tung uke for et par av rikingene på Oslo Børs. Men John Fredriksen, Stein Erik Hagen og et par til fikk en opptur.

  Publisert 30. juni 2013 kl. 00.01
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.52
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 285 ord
  Foto: Finansavisen

  Blant de 13 med milliardverdier på Oslo Børs fikk John Fredriksen, Stein Erik Hagen, Wilhelmsen-familien, Sverre Farstad og Øystein Stray Spetalen en opptur sist uke, mens hovedindeksen falt 0,5 prosent.Aksjene deres steg med 2,16 milliarder kroner i verdi. Og tar vi med alle som hadde oppgang, blant de 20 største, steg verdien samlet med 2,27 milliarder kroner.John Fredriksen stod for det største positive avviket, med en oppgang på 1,4 milliarder kroner. Seadrill steg og det samme gjorde Marine Harvest.Etter nederlaget i Cermaq smakte trolig også seieren i Sevan Drilling desto bedre.(Tallene er i millioner kroner)Taperne For Kristian Siem, Kjell Inge Røkke, Olav Thon, Jacob Stolt-Nielsen og Bjørn Kjos falt den samlede verdien med 1,5 milliarder kroner.Kristian Siem fikk smake på resultatvarselet i Subsea 7 og aksjene hans smalt alene ned 1 milliard kroner i verdi.Ned 2,8 mrd i juni For juni var det bare John Fredriksen og Stein Erik Hagen som kom ut i pluss.Fredriksen kom ut av juni med 330 millioner kroner mer enn ved starten på måneden. Stein Erik Hagen økte med 27,5 millioner kroner, som tilsvarer 11 øre på Orkla-kursen.For resten falt den samlede verdien med 3,2 milliarder kroner, og verst gikk det for Kristian Siem og Kjell Inge Røkke.Siems aksjer ble 1,3 milliarder kroner mindre verdt, mens Kjell Inge Røkkes aksjer i Aker falt med 761 millioner kroner i verdi.De 13 rikeste De 13 med milliardverdier på Oslo Børs står da for 5,9 prosent av alle verdiene på Oslo Børs på tilsammen 1.632 milliarder kroner, mens de 20 rikeste tilsammen står for 6,1 prosent.Så langt i år er oppgangen på Oslo Børs på 5,6 prosent. De siste tolv månedene er hovedindeksen opp 19,4 prosent.Her finner du Kapitals oversikt over Norges 400 rikeste