<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Prisoppgang på boliger i juli

Boligprisene steg i juli, viser tall fra Garanti Eiendomsmegling.

  Publisert 31. juli 2013 kl. 14.23
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 02.10
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 198 ord
  Foto: Heiko Junge / SCANPIX.

  Prisstatistikk fra Garanti Eiendomsmegling viser at prisene på omsatte borettslagsleiligheter gikk opp med 1,0 prosent i juli.Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i juli 2013 på 28.618 kroner, mens det tilsvarende tallet i juni var på 28.342 kroner.I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 6,9 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 26.772 kroner.- Prisveksten for borettslagsleiligheter fortsetter denne måneden. Juli er den fremste feriemåneden og har de seneste årene vært varierende, så prisoppgangen er derfor gledelig. Utviklingen så langt i år har vært moderat, men prisene har steget hver måned. Folk er fortsatt boligprisoptimister, og dette gjelder åpenbart hele markedet etter som borettslagsleiligheter favner både førstegangskjøpere og etablerte, sier Stein Drogseth, administrerende direktør i Garanti Eiendomsmegling, i en melding.Sammenlignet med forrige måned sank antall bud denne måneden. I juli 2013 er det i snitt 4,0 bud per borettslagsbolig. Dette er en nedgang på 0,4 bud fra juni 2013, og en nedgang på 0,7 bud sammenlignet med samme tidsrom i fjor. Antall budgivere per bolig er 1,7 i juli 2013. Dette er en nedgang på 0,2 budgivere fra forrige måned, og en nedgang på 0,1 budgivere sammenlignet med samme tidsrom i fjor.