<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Butikksjefene vil ikke ha søndagsåpent

Butikksjefene frykter at søndagsåpne butikker ta fra dem fritid og gå ut over bedriftens inntjening.

  Publisert 9. okt. 2013 kl. 07.58
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 03.00
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 152 ord
  Foto: Scanpix

  Sju av ti butikkledere vil ikke ha søndagsåpne butikker, viser en fersk undersøkelse fra Lederne. De frykter det vil ta fra dem fritid og gå ut over bedriftens inntjening.- Det er viktig å få på plass et best mulig regelverk før søndagsåpne butikker blir tillatt, sier Jan Olav Brekke i Lederne i en melding.Ifølge undersøkelsen Norsk Ledelsesbarometer fra organisasjonen Lederne mener nærmere 70 prosent av medlemmene i handelsbransjen at det er negativt at loven om søndagsåpne butikker liberaliseres.Høyre og Fremskrittspartiet vil ifølge regjeringserklæringen tillate alle butikker å holde søndagsåpent - også de som er over 100 kvadratmeter. Lederne ønsker å være tidlig ute med å tilpasse seg endringene.- Vi har tatt til orde for en dialog med arbeidsgiverorganisasjonene SAMFO, NHO og Virke for å få til et best mulig avtale- og regelverk for ansatte i dagligvarehandelen før vi får et politisk vedtak om søndagsåpne butikker, sier forbundsleder i Lederne, Jan Olav Brekke.