<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

En million nordmenn rammes av ny pensjonsbombe

Har du jobb i det offentlige risikerer du å komme ut med en langt dårligere pensjon enn du er blitt forespeilet.

  Publisert 10. okt. 2013 kl. 08.45
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 03.01
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 146 ord
  Illustrasjonsbilde. Foto: Scanpix

  Er du født etter 1953 og jobber i offentlig sektor, er det fremdeles usikkert hva du vil få utbetalt i tjenestepensjon, skriver vg.Avisen viser til at snart tre år etter at pensjonsreformen ble innført er samordningsreglene fortsatt ikke klare.I praksis betyr det at så godt som alle som er yngre enn 60 år og som jobber eller har jobbet i offentlig sektor, vil få svar fra pensjonskassa at det ikke er mulig å regne ut hva som kommer fra tjenestepensjonsordningen.- Hva som kommer fra folketrygden er jo kjent, men hvordan tjenestepensjonen skal samordnes vet man ikke ennå. Riktignok har de som er født i 1958 eller før en individuell garanti om 66 prosent ved fylte 67 år, men det gjelder bare disse årskullene og forutsetter at man har full opptjening. Det gjelder jo slett ikke alle, sier Alexandra Plathe, pensjonsrådgiver i Steenberg & Plathe til avisen.