<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hagens oppskrift på svenskepriser

Stein Erik Hagen mener mat og dagligvarer i Norge er for dyrt.

  Publisert 10. okt. 2013 kl. 09.28
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 03.01
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 148 ord
  Stein Erik Hagen. Foto: Scanpix

  Største eier i dagligvaregiganten Orkla, Stein Erik Hagen, varsler at han vil at konsernet skal invitere dagligvarekjedene og den påtroppende regjering til dialog for å presse kostnader og priser på dagligvarer ned, skriver VG.- Det er ingen grunn til at tannkrem, sjampo, vaskemidler, syltetøy eller andre dagligvareprodukter skal være mye dyrere i Norge enn i Sverige. Det skyldes at vi har etablerte systemer og mekanismer i norsk dagligvareindustri og handel som er ineffektive og urasjonelle, sier Hagen, ifølge avisen.Oppskriften mener milliardæren er færre og større bedrifter, færre og større gårdsbruk, færre og større butikker og mer kostnadseffektiv drift.- Jeg mener at vi i industrien og dagligvarekjedene må ta hovedansvaret og at det er vi som må handle for å presse prisene nedover, sier Hagen.- Jeg er sikker på at det er mulig, og at vi på den måten kan stanse den gigantiske handelslekkasjen prisforskjellene bidrar til, fortsetter han.